Sunday, October 18, 2009

Pergi nya Junior merangkap Sahabat...

[17hb 0ctober,2009-6.35pm]

Maysarah:Helo,azfa ae..
Aq:yups.sape ni ehk?
Maysarah:Ni sara.
Aq:Sara?hmm...maysarah ae?
Maysarah:aah..azfa kenal maira jalil x?
Aq:kenal...nape ehk?
Maysarah:Dia da mnggal..td kwn2 May kol May..bgtaw tntg ni[lantas mnangis]
Aq:ha??ye ke ni..??....

[Maysarah sahabat rapat Arwah]

Pabila aq mndapat brita tntg pemergian shbt ku ini..

aq memg terkejot..yeah...klo kwn yg jrg bertgor ngn aq..memg aq xtrase sgt..

tp...dia agk rpt la ngn aq...bru 3,4 mnggu lepas chat ngn dia...

kini...yg dpt ku krim kn...doa saje lah...

pade saat ini..aq teringt lgu ni..dari kumplan Hijjaz..

memg popular lagu ni tym ktorg kat SMkA dlu..

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatihah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati


Dia bernama Humaira bte Abd Jalil..
tp..aq pnggil dia Myra je..rmai kwn2 dia pnggil dia Umai
Dia ni junior aq...aq 5 aflah 06...n dia 5 aflah 08...
so..arwah pergi mase umur 18 tahun...mude lagi kn..?



latestly, arwah stdy kat IPGM-KPI..at KL..
arwah pergi akibat sakit semput...
Sakit yg kte xdpt sngke bile nk kene..

Ni tym hari raye 2009..

Bagi aq..arwah ni cute org nye..baeq pon baeq..periang..

arwah duduk paling kiri..tym skola dlu..

aq dlu prnh ngusik dia ..hahaa..sng ckp saje usya2 dia..
but arwah xpercaye cnta tym alam remaje ni..
kini...dia da xde..da xdpt nk ngusik dia lgi..
aq da anggp dia mcm adk sndri..
tp,,,sume tnggal mem0ri..

aq d sni..hanye dapt mndoa kn dia sje...
kelak bile aq da xde..kwn2 doa kn utk aq jgk k..


Sahabat,
Engkau gugur di medan ini
Engkau pergi menyahut panggilanNYA
Engkau tinggalkan kami disini
Bagi memenuhi janji dengan Pencipta
Sahabat,
Kini kita berbeza alam
Berbeza perjuangan
Namun pada hari yang telah di tentukan
Aq dan yang lain akan menyusulmu
Semua akan merasai tempat yang engkau tuju kala ini
Namun masa buat kami belum tiba
Sahabat,
Kita akan dipertemukan kembali
Pada satu hari
Di mana semuanya akan terkumpul
Moga saat dan ketika itu
Kita akan terpilih menjadi ahli Syurga
Amin.....

Coretan Ikhlas: Siti Nursalma (Labuan)
Ubahan : Amirul Azfar Elias (Johor)

10 comments:

Faratira Aimiza said...

aku pun tak sangka, azfar...
masa kau beritahu aku semalam, really terkejut.
walaupun aku x baik dgn dia, but still terasa kehilangan..
dia memang budak baik. aku suka je tgk dia dulu. Dia nak jemput, tua muda bukan ukuran. Right?
kita yg masih diberi peluang bernafas ni, kena beringat.

KUCAI said...

patut ko snyp je blk blik ayul...

hmm.. bnde cam ni xleh nk jgke.. ak pun prnah hilg clasmate ak dlu... redha je la... nmpk baek je junior ko 2 mb dats y Allah syg die lbey.. xpe kirim doa n fatihah je byk2 utk die mne tawi one day turn kte org igt gak utk doa blk kat kte huhuhu T_T

AYUL said...

faratira > yups...thnx fara..sesame kte ingt kmtian ley dtg bile2 jek..

Kucai > hmm..xpe...lame2 ok la...truma kot..hoho..tp syg nye ..xdpt nk g lawat jnzah..bace yaasin dari jauh jek..

milkysunshine said...

saya ucapkan takziah atas kehilangan kwn awk,,
b strong,,

AYUL said...

tHanx Fara,,

i will..

milymir4e said...

fes time view cni...
ttbe rse ati tersentuh..
xtually kiter xkn th ajal 2 akn dtg biler.
sme2la doa..
hopefully roh die tenteram kt sne...
cowie~
mcm nyibuk jerr kt sni..
tp just nk kongsi duka..

AYUL said...

:)
no la..

xnyebok pon..

memg ini tjuan d ade kn blog nih...

iaitu utk berkongsi crita..or pnglmn..

thnx 4 ur cncern....alfatihah utk arwah ye..

Faaizz d. Zul said...

takziah~

God blessed her. Alfatihah.

phateen89 said...

ini ke junior yg wan daga cite kat kt ritu... tp dy kte boy,gurl ea... dak b.pahat kn?... takziah ye...

AYUL said...

Faaizz > amiinn..

Fatin > yups..maybe wan slh dpt mklumt kot...thnx...

Post a Comment